Esztétikai Fogászat

Az MDent Buda számára fontos, hogy a szükséges konzerváló fogászati vagy szájsebészeti kezeléseken túl páciensei esztétikai igényeinek is megfeleljen a végeredmény. Éppen ezért rendelőinkben esztétikai kezeléseket is végzünk.

PORCELÁN HÉJAK

A porcelán héj a fog külső felszínére felhelyezett vékony, üvegszerű, nagy szilárdságú porcelán réteg. A legkevesebb zománcveszteséggel járó ultravékony kerámia héjakat főleg frontfogaknál érdemes használni. Teljesen fémmentes, tartós és manapság a legesztétikusabb fogpótlás, amely saját fogtechnikai laborunkban készül.

DIREKT HÉJAK

A direkt héjat ezzel szemben a fogorvos készíti el a fogászati székben egy speciális technika segítségével. Az anyagok rétegezési technikával kerülnek a fogfelszínre, oly módon, hogy az egyes anyagszíneket, amelyek alig térnek el egymástól, a fogorvos váltakozva alkalmazza.

ÉLPÓTLÁS

A száj front részén elhelyezkedő fogak a legsérülékenyebbek, akár egy pohár koccanása közben is letörhetnek. Az elülső fogak sérüléseit nem csupán esztétikai okokból érdemes kezeltetni, hiszen a fogak idővel akár el is halhatnak. Amennyiben csak a zománc sérül minimális mértékben, polírozással gyógyítható, súlyosabb fogsérülés esetén azonban élpótlás alkalmazása javasolt.​

RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS

A rendelői fogfehérítés napjainkban már rutin kezelésnek számít, az MDent Buda rendelőjében pedig kétféle eljárás közül választhatnak pácienseink. Ha azonnali látványos eredményt szeretnénenk, választhatják a 6% peroxidtartalmú fogfehérítést, az érzékeny fogúak számára viszont a peroxidmentes fehérítő eljárás nyújt kíméletes, ám látványos megoldást.

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

Az otthoni fogfehérítéssel is látványos eredményt lehet elérni, azonban a fogak és az íny védelme érdekében csak fogorvos felügyelete mellett érdemes ezt a típusú fogfehérítő kezelést alkalmazni. Ez igaz akár a sínbe nyomható fogfehérítő pasztás eljárás, valamint a fogfehérítő toll esetében is.

ISMERJE MEG ESZTÉTIKAI KEZELÉSEINKET: