GYORS ÉS HATÉKONY MEGOLDÁST KERES FOGHIÁNYÁRA?

A fogbeültetésnek köszönhetően kellemetlen mellékhatások nélkül pótolhatja hiányzó fogát úgy, hogy megóvja a szomszédos ép fogakat a csiszolástól. Az implantátumok a hiányzó fogakat helyettesítik – beleértve a fogak gyökerét is. A korábbi fogak helyére, az állkapocsban kerülnek elhelyezésre (implantálásra).

Mikor érdemes az implantátum mellett döntenie?
Ha a hiányzó fogait a lehető legtökéletesebb módon szeretné pótolni (beleértve a fogak gyökerét is). Az implantátumok a korábbi fogak helyére, az állkapocsban kerülnek elhelyezésre (implantálásra). Az általunk használt implantátumok biológiailag semleges titánból készülnek, ezért az emberi szervezet az esetek majdnem 100%-ban elfogadja őket (biokompatibilis). Az implantátum – ellentétben a rögzített vagy kivehető fogpótlásokkal – nem akadályozza sem a rágást, sem a beszédet.

Az implantátum egyik legnagyobb előnye, hogy megfelelő szájhigiénia és rendszeres konzultáció mellett akár élete végéig öröme lesz rögzített pótlásában.

HOGYAN TÖRTÉNIK A KEZELÉS?

  • Az implantátum, hasonlóan a legtöbb fogászati kezeléshez, helyi érzéstelenítéssel kerül beültetésre az állkapocsba.
  • A beavatkozás kb. 1 órát vesz igénybe, és utóhatása egy foghúzáshoz hasonlítható.
  • A gyógyulási idő alatt a csont olyan mértékben benövi az implantátumot, hogy az biztosan rögzül a csontban. Ez általában 2-3 hónapig tart, mialatt az implantátumok a nyálkahártya (fogíny) alatt helyezkednek el, ami ebben az időben védi őket a terheléstől.
  • Ezután a felépítményt belecsavarják az implantátumba, amelyen rögzül majd a fogpótlás (például korona).

MIKOR NEM IDEÁLIS VÁLASZTÁS AZ IMPLANTÁTUM?

A következő egészségügyi esetekben nem kerülhet sor implantációra:

  • növekedésben lévő gyermekeknél,
  • felnőtteknél súlyos szívbetegség,
  • olyan pácienseknél akik gyógyszer-, drog- vagy alkoholfüggőségben szenvednek

Cukorbetegsége nem kizáró ok, mennyiben a vércukra jól van beállítva, és a kezelési idő alatt azt fokozottan ellenőrzi, kaphat implantátumot.

Élethosszig tartó garancia

Az MDent Budánál a Straumann és a Neodent implantátumokra élethosszig tartó garanciát kap.