A protézisek és a kivehető műfogsorok pótolják a hiányzó fogakat, így segítenek abban, hogy az arc visszanyerje korábbi tónusát.

Műfogsort abban az esetben érdemes választani, ha már egyáltalán nincs fog az állkapocsban. A jól elkészített protézis nemcsak az ételek alapos megrágásánál segít, hanem a beszédben is nélkülözhetetlen “kellék”.

A műfogsor megakadályozza, hogy:

  • megereszkedjen az arc,
  • kitölti az orca és a száj területét, visszaadva annak korábbi tónusát.

A klasszikus protézisnél a nyálkahártya ventil hatása (vakuum) és az arcizmok tartják a helyén a fogpótlást. Érdemes az alsó és a felső fogsort egy időben elkészítettetni, hogy tökéletesen egyezzen a szín és a harapás. A műfogsor általában műanyagból készül. Sokan nehezen szokják meg a protézisüket. Attól félnek, hogy egy óvatlan pillanatban vagy egy rossz mozdulattól kiesik. Bár ez rendkívül ritkán fordul elő, ám a modern technikának köszönhetően már van lehetőség “extra rögzítésre is”.

FOGSOR TÍPUSOK:

IMPLANTÁTUMMAL RÖGZÍTETT FOGSOR

Az implantátummal rögzített fogsor stabilitása miatt sokkal magasabb komfortérzetet biztosít rágás közben, mint egy hagyományos fogsor. Az erősebb kapcsolat miatt a fogsor mérete is jelentősen csökkenthető. Azok, akik kényelmetlennek érzik a kivehető fogpótlást, dönthetnek a fogbeültetés mellett. A kezelés során 2-4 implantátum kerül beültetésre, amelyek a fogsor elmozdulását patentes rögzítőelemek segítségével tökéletesen megakadályozzák. Tudjon meg többet az implantálásról, kattintson ide!

RÉSZLEGES FÉMLEMEZES FOGPÓTLÁS

Olyan fogmű, amely a szájban nagyobb helyet foglal el, mint a természetes fogak, mert beborítja a száj nyálkahártyájának egyes területeit is. Anyaga általában műanyag és fém kombinációja, részei alaplemez, műíny, műfogak és az elhorgonyzás eszközei kapcsok, csúsztatók.

TELJES LEMEZES FOGPÓTLÁS