VISSZANYERNÉ FOGAI EREDETI FEHÉRSÉGÉT?

A mindennapi életben az elszíneződött, sárgás fogak vagy a rossz lehelet önbizalomhiányhoz vezethetnek. A fogak elszíneződésének számos oka lehet: a rendszeres kávé-, tea- és kólafogyasztás mellett a színes ételek, illetve a dohányzás is felelős az elsárgult fogakért. Azonban sokszor betegség áll a háttérben: a fogra rakódott lepedék, de akár trauma vagy rossz idegi működés is állhat a háttérben.

A fogfehérítés minden esetben 0%-os UV-sugárzású, nagy intenzitású, hideg kék fényű, LED lámpával történik, ami nem melegíti a fogat. A leglátványosabb változás eléréséhez fogkő-eltávolítás és intraorális homokfúvás szükséges. Amennyiben a frontfogak szuvasak, a fehérítés inkább ront, mint használ.

A fogfehérítés eredménye függ:

  • a fogak állapotától
  • az életmódtól
  • az étkezési szokásoktól
  • a fogfehérítés időtartamától

MELYIK FOGFEHÉRÍTÉSI ELJÁRÁST ÉRDEMES VÁLASZTANIA?

PHILIPS ZOOM FOGFEHÉRÍTÉS

A Philips Zoom technológia a professzionális fogfehérítés bizonyított és biztonságos módszer, amely szintén 6%-os hidrogén-peroxid Zoom fogfehérítő géllel történik. A fényre aktiválódó fogfehérítő gél a 4 fehérítő ciklus során akár 6 árnyalattal fehérebb fogak érhetők el. A fogfehérítés következtében a páciensek 91%-nál csekély vagy semmilyen fogérzékenység nem jelentkezett. A kiváló eredményeknek és a biztonságos működésnek köszönhetően a Philips Zoom fogfehérítés a legkeresettebb rendelői fogfehérítő márka a világon.

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

Az otthoni fogfehérítéssel is látványos eredményt lehet elérni, azonban a fogak és az íny védelme érdekében csak fogorvos felügyelete mellett érdemes ezt a típusú fogfehérítő kezelést alkalmazni. Az otthoni fogfehérítő kezelés alkalmával a páciens kap egy fogfehérítő sínt és egy adag fogfehérítő pasztát, amit otthon tud használni. A fogorvos megmutatja a páciensnek a sín és a fogfehérítő anyag helyes használatát, hogy ezek után folytathassa a kezelést.

Fontos tudnia!

2012 októbere óta új EU-s szabályozás lépett életbe a peroxid tartalmú fogfehérítő anyagok alkalmazásával kapcsolatban. Ennek értelmében kozmetikai kezelésként maximum 6%-os hidrogen-peroxid tartalmú anyag használata megengedett. Fogorvosok – indokolt esetekben – továbbra is alkalmazhatnak ennél erősebb fehérítőt.