Esztétikai fogászat

Visszanyerné fogai eredeti fehérségét? A mindennapi életben az elszíneződött, sárgás fogak vagy a rossz lehelet önbizalomhiányhoz vezethetnek. A fogak elszíneződésének számos oka lehet: a rendszeres kávé-, tea- és kólafogyasztás mellett a színes ételek, illetve a dohányzás is felelős az elsárgult fogakért.

Szájsebészet

Szájsebészet

Szájsebészeti beavatkozásra van szüksége? A foghúzás, bölcsességfog eltávolítás vagy a csontpótló műtétek kiemelt figyelmet igényelnek. A beavatkozások helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen és rövid gyógyulási idővel történnek. A foghúzás / fogeltávolítás az egyik legáltalánosabb (rutin) szájsebészeti beavatkozás nálunk.

Láthatatlan fogszabályozás

Fogszabályozás

Tudta, hogy a fogszabályozás nem csak esztétikai szempontból fontos? A torlódott fogak nehezebben tisztíthatók, a fogközökben könnyebben telepednek meg a fogszuvasodást okozó baktériumok, melyek végső esetben fogvesztéshez is vezethetnek. Ezek megelőzése és a már kialakult eltérések korrigálása, illetve az esztétikus mosoly helyreállítása fogszabályozó kezeléssel történik.

Gyermekfogászat

Megóvná gyermekét a fogszuvasodástól? A rendszeres fogászati ellenőrzést már gyermekkorban érdemes elkezdeni: az első fogorvosi vizit optimális esetben 12-18 hónapos korban kellene, hogy megtörténjen. Ekkor a gyermek még előítéletek, illetve fájdalom nélkül élheti át a kezeléseket. Ilyen idősen már felismerhető az ún. baby bottle szindróma.

Dentálhigiénia

Fehérebb fogsort szeretne? A rendszeres fogászati ellenőrzések és az időközönként szükséges dentálhigiéniai kezelések fontosságát nem tudjuk elégszer hangsúlyozni. Az MDent Buda rendelőjében olyan dentálhigiéniai kezeléseket végzünk, melyekkel pácienseink fogainak egészsége és esztétikus mosolyuk is garantált.

Gyökérkezelés

Gyökérkezelés

Fáj, esetleg begyulladt a foga? A gyökérkezelés a fogeltávolítást megelőző utolsó lépés, amivel még meg lehet menteni az elhalt fogat. Gyökérkezeléseknél a kezelés prognózisa egyénenként különböző, a gyógyulás az egyéni regenerációs hajlamtól is függ, így a leggondosabb fogorvosi beavatkozás mellett sem adható rá garancia.